Begeleiding

Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik veelvuldig meegemaakt dat er voor een leerling een PersoonsGebondenBudget werd aangevraagd. Ook  een instantie als Bureau Jeugdzorg komen we in naam regelmatig tegen daar waar het gaat om het begeleiden van kinderen.

Het aanvragen van een PGB is een hele administratieve rompslomp en met de bezuinigingsplannen van dit kabinet en de wet op passend onderwijs zal het in de toekomst steeds lastiger worden om een PGB aan te vragen en toegewezen te krijgen.

Onlangs mocht ik aanwezig zijn bij een gesprek van een ouder die ik heb begeleid bij de aanvraag voor een PGB. Er wordt van je als ouder verwacht dat je precies hebt bedacht hoe, waar en wanneer je je PGB in wilt gaan zetten. Maar hoe weet je als ouder waar je kind behoefte aan heeft en waar je die zorg kunt vinden?

Voor dit traject kun je gebruik gaan maken van de expertise van Bolleboosofbozebol. Door een vijf stappen plan genaamd “Van bozebol naar bolleboos” gaan we samen ontdekken welke hulp er nodig is en in de vijfde stap krijg je als ouder een advies op maat die zo aan Bureau Jeugdzorg voorgelegd kan worden. De kosten van dit traject? Vooralsnog niets. Mocht er namelijk een PGB worden toegekend dan kan het traject achteraf worden gefinancierd vanuit het PGB. Wordt er geen PGB toegekend dan volgt er een factuur.

Maar hulp eerder in het traject kan natuurlijk ook. Als externe deskundige kan ik de brug slaan tussen de school en jullie gezin. Zo ontdekken we samen de juiste weg in de wirwar van de verschillende instanties.

Ook op ander gebieden kan Bolleboosofbozebol voor begeleiding zorgen. Wat dacht je van huiswerkbegeleiding, coaching of het ontdekken van je talenten? Het gaat niet om de vraag “Hoe goed ben je?” maar om “Hoe ben je goed?”